Return to site

10 redenen waarom wij met vers citroen water de dag beginnen bij Restart!

Tijdens het Restarten start je elke ochtend met vers citroenwater. Probeer het maar een tijdje en je zal waarschijnlijk niet meer zonder willen.

Het helpt niet alleen bij het op gang brengen van de spijsvertering en het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam, maar bovendien zitten citroenen vol met vitamine B, C, calcium ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels die je nodig hebt gedurende de dag en ook een weerstand opbouwt tegen ziektes

Het is een makkelijke routine en heeft veel voordelen:

1) Het verbetert de spijsvertering:

 

Citroensap heft een soortgelijke structuur als je maagsappen en zorgt voor het loskomen en weg laten vloeien van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Citroensap kan helpen bij het verlichten van verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel. Het helpt bij het op gang brengen van je darmen ’s ochtends, het hydrateert je darmen, stimuleert galproductie en het zorgt voor toevoeging van water aan je ontlasting.

 

2) Het pept je immuunsysteem op:

 

Citroensap is rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep en verkoudheden. Maar naast vitamine C is ook ijzer een belangrijke voedingsstof voor een goed werkend immuunsysteem. En citroen zorgt voor een verbeterde opname van ijzer uit het voedsel dat je eet.

3) Het hydrateert je lichaam:

 

Het is belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen, vooral tijdens de zomermaanden. Gewoon water is het best, maar veel mensen vinden dat saai en drinken er niet genoeg van. Dan kan citroen er mooi voor zorgen dat het wat interessanter wordt. 

 

4) Het verhoogt je energieniveau:

 

Citroenwater geeft je direct een stoot energie en een beter humeur. 

5) Het bevordert een gezonde en jongere huid:

 

Vitamine C zorgt voor behoud van de elasticiteit van de huid, het voorkomt de vorming van rimpels en het vermindert oneffenheden.

6) Het helpt bij afvallen:

Citroen helpt bij het tegengaan van hongeraanvallen, het geeft de spijsvertering een zetje en het geeft je een vol gevoel, waardoor je minder snel tussendoortjes zult nemen buiten de maaltijden om.

7) Het heeft een reinigende werking:

 

Citroen helpt bij het verwijderen van allerlei gifstoffen uit je lichaam, zodat je ophopingen daarvan – en daardoor schade aan je cellen, weefsels en organen – kan voorkomen. 

8) Het geeft een frisse adem:

 

Citroen verfrist je adem en bestrijdt mondbacteriën. Hoewel citroenen dus heel goed voor de gezondheid van je mond zijn, moet je het sap niet onverdund drinken. Het citroenzuur kan je tandglazuur aantasten, dus poets je tanden er niet mee, maar neem een glas citroenwater.

9) Het geeft je hersenen een oppepper:

 

De hoge gehaltes aan kalium en magnesium hebben een gunstig effect op onze hersenen en zenuwen. Citroenwater kan je het zetje geven dat je nodig hebt om depressie en stress te bestrijden. Het zorgt voor geestelijke helderheid en een betere concentratie. Het is dus een geweldige drank voor studenten of mensen met drukke en stressvolle banen.

 

10) Het helpt je van cafeïne af:

 

Het lukt veel mensen om te stoppen met cafeïne door hun ochtendkoffie te vervangen door lauw citroenwater. Het geeft een soortgelijke energiestoot als een kop koffie, om je lichaam wakker en energiek te maken.

Kortweg....het is een superfood die nodig is in elk gezond dagpatroon!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK