Return to site

Detoxen...waarom is dat goed?

Zo 1 of 2 glaasjes wijn kan toch niet zo erg zijn in mijn detox periode?

Dit is de vraag die ik regelmatig krijg wanneer mijn klanten starten met Restart fase 1.

En ja dit kan en zal het hele detox proces onderbreken. De meesten willen het niet horen maar zo is het nu eenmaal en ik leg jullie graag uit waarom.

Detox komt van het woord detoxen, wat ontgiften betekent.

Tijdens een detox ontgift je je lichaam en ga je gifstoffen die je binnen krijgt via alcohol, roken, geraffineerde suikers, milieuvervuiling,stress, ...en zoveel meer verwijderen.

Gelukkig kan je lichaam veel gifstoffen uit zichzelf verwijderen, maar niet alles. De overtollige gifstoffen worden in je vetcellen opgeslagen en daarom is detoxen van belang om je lichaam helemaal schoon te maken.

Tijdens een detox eet je gezonde, lichte en verteerbare maaltijden of alleen maar sapjes of uitgebalanceerde detox kuren. Zo krijg je dus weinig gifstoffen binnen en daardoor kan je lichaam deze gaan verwijderen.

Met Restart heb ik gekozen voor gezonde en licht verteerbare maaltijden als detox.

Waarom? Omdat wij een programma zijn dat niet alleen gebaseerd is op afslanken maar vooral op het leerproces dat je ondergaat om je lichaam te leren kennen en zo je gewicht kan leren behouden. Je leert van in het begin om met voeding bezig te zijn en je eigen lichaam te coachen.

Dus om op de vraag terug te komen waarom 1 of 2 wijntjes niet ok zijn in je eerste fase....laat ik het zo zeggen. Je gaat toch ook niet poetsen met vuil water??? Of wel??

Ik som even voor jou de voordelen op van detoxen?

1. Gewichtsverlies:

Gewichtsverlies is sowieso een leuk effect tijdens een detox en is dan ook de populairste reden dat mensen ermee beginnen. Hoewel je wel gewicht verliest moet je realistisch blijven want hier stopt het niet. Deze kilo’s komen ook zeer makkelijk weer terug als je niet gaat stabiliseren. Hoewel detox oorspronkelijk niet ontworpen is voor permanent gewichtsverlies kan het vaak wel een goed begin zijn. Het gaat mensen ook aanzetten en motiveren om je leefgewoontes te gaan veranderen.

2. Energie:

Door het verwijderen van overtollige toxines en verontreinigende stoffen uit je lichaam kunnen je organen zich concentreren op andere functies dan afvalverwijdering. Dat betekent dat er meer energie over is voor andere dingen. Zo ga je minder snel moe worden, meer energie krijgen en je alert voelen.

3. Mooiere huid:

Een van de voordelen van detox waar velen niet bij stil staan is het feit dat de huid er beter uit zal zien na het ontgiften en dat zelfs huidproblemen zoal acné, droge huid, donkere wallen hierdoor opgelost kunnen worden. Als het lichaam een teveel aan giftige stoffen heeft die het niet snel en effectief kan verwerken via de nieren en de darmen, dan kunnen deze giftige stoffen door de huid naar buiten verwijderd worden. Dit veroorzaakt dan puistjes, mee-eters, cysten, en andere pijnlijke huidaandoeningen. En dat wil je toch niet?

4. Je mindset:

Toxines en vrije radicalen die blijven zitten in je lichaam hebben invloed op je hersenfuncties. Zit je vol afvalstoffen dan kan je problemen ondervinden met slapen, chronische vermoeidheid en met je concentratie en focus. Na een detox en gezonder eet- en leefpatroon zal je in staat zijn om beter te slapen en je beter te kunnen concentreren.

5. Betere levensstijl:

We zijn uiteraard niet dom en het wordt belangrijker en belangrijker om je energie juist te gaan gebruiken. Dus een logisch effect na een detox waar je je goed en energiek voelt, lijkt een aangepaste, gezondere en stabielere levensstijl.

Let op!

Detoxen gaat ook gepaard de eerste dagen, met een aantal minder comfortabele momenten. Zoals hoofdpijn, vermoeidheid, uitslag, ... . Geef je lichaam daarom ook de nodige rust, ga op tijd slapen, doe geen grote inspanningen, etc... En drink vooral veel water!

Maar je lichaam verdient dit zo hard om even rust te krijgen! Toch?

 

En eens je op gewicht bent, plan dan een wekelijkse detox dag in met al de nodige vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Je gaat als beloning heel veel terug krijgen. En doe dit ook tijdens je stabilisatie want zo gaat je lichaam nooit vastzitten.

Ik zou zeggen allen aan de detox en geef je lichaam de rust die het verdient!

Wil je meer informatie over Restart of over een detox dag dan weet je me te vinden via onderstaande gegevens.

Restart coach & bezielster

Marleen Verschueren

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK