Return to site

Lukt het afslanken niet? Of blijf je hangen? Dit kan misschien 1 van de redenen zijn.

Die verdomde hormonen toch. Hoe pak ik die aan?

Ben je al een tijdje aan het diëten en lukt het niet meer? Of lukt het gewoonweg niet? Misschien ligt het aan je hormonen en kan een eerste stap zijn te leren begrijpen wat deze hormonen doen en hoe je toch dat gezond gewicht kan gaan bewaren.

2 heel belangrijke hormonen die een grote rol spelen bij het afslanken of behouden van je ideale gewicht zijn Insuline en Cortisol.

Insuline is het lichaamseigen hormoon dat glucose vervoert naar je cellen om zo te kunnen verbranden als energie. Indien je bloed teveel van deze glucose bevat ( door bvb teveel te snoepen), dan gaat er een deel van deze suikers naar je lever en spieren als energie- en vetreserve.

Hoe meer suikers dus in je lichaam hoe meer insuline je lichaam gaat aanmaken om dit naar beneden te halen. Zo krijg je meer en meer pieken van behoefte in suiker meestal in de vorm van zoete tussendoortjes. Maar insuline verstoort ook het verbrandingsproces. Het gaat je lichaam stimuleren om vetten op te slaan, zodat afvallen heel moeilijk wordt. Eet je bvb elke dag snoep of koekjes, gaat je insuline keer op keer stijgen en gaan je cellen zo gewoon worden aan dit hormoon en dus minder gaan reageren. Hierdoor gaat je lichaam meer en meer insuline aanmaken wat dan weer minder vetten gaat verbranden en je ook heel moe gaat maken. Wat ook direct het antwoord is dat suikers je moe en futloos maken.

Cortisol of "stresshormoon" speelt ook een belangrijke rol in het verbranden van vet, dus ook in het afvallen.

Staat je lichaam onder stress dan gaat het adrenaline aanmaken om je alert te maken op het gevaar dat kan komen zodat je kan vluchten. Tegelijkertijd produceert je lichaam extra cortisol om energie vrij te maken en het is de cortisol dat ervoor zorgt op dat moment dat er meer glucose in je bloed beschikbaar is. Resultaat is dan het stijgen van je bloedsuikerspiegel, insulinegehalte gaat de hoogte in en je vetverbranding vertraagt.

Conclusie is dat suikers je verbranding vertragen en je moe maken en cortisol voor meer suikers zorgt.

Oplossing hier is een gezondere levensstijl inbouwen. Lukt dat zomaar? Nee want anders zouden we niet het groeiende obesitas probleem hebben. Wat is de oplossing dan wel? Heel simpel...

RESTART en leer om structuur en balans in je lichaam te brengen op een gezonde, natuurlijke en verantwoordelijke manier. Tenslotte heb je maar 1 lichaam in dit fantastische leven.

Fall in love with taking care of your body and soul!

Restartcoach

Marleen Verschueren

0032478999005

www.restartdieet.com

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK