Return to site

Waarom lukt het afslanken soms niet?

Soms gebeurt het dat je toch gezond eet, goed bezig bent en toch niet afslankt of je gewicht hetzelfde blijft ook al ben je onwijs goed bezig.

Afslanken is veel meer dan alleen maar gezond eten en bewegen. Ieder lichaam is uniek met zijn eigen onderdelen die een invloed kunnen hebben op elkaar. Wat je dus moet bereiken is een mooie synergie zodanig dat alle onderdelen mooi blijven samenwerken. Waar gezond eten en bewegen uiteraard prioriteit zijn, maar ook een goede mindset en vooral je lichaam leren kennen een must zijn. Waar voelt je lichaam zich goed bij en waar niet???  Laat dat nu juist hetgene zijn waar wij met “Restart” hard aan werken want elk uniek lichaam verdient een unieke aanpak.

En uiteraard zijn er nog een aantal saboteurs die ik graag even toelicht.

1. Stress:

Voortdurende stress zet je lichaam aan tot productie van het hormoon cortisol. Wat kan cortisol dan met je doen? Het maakt je spieren zwakker, het vertraagt je metabolisme en zet je lichaam aan tot emo-eten. Wie van de stress ook slecht slaapt, zet zijn lichaam aan tot de aanmaak van ghreline, een hormoon dat de eetlust bevordert. En te weinig slaap zorgt er ook voor dat je minder leptine aanmaakt, het verzadigingshormoon. Dus een goede nachtrust is aangeraden want dat zet het lichaam aan om meer groeihormoon aan te maken, wat de vetverbranding een boost zal geven. 

Tip hier is mediteren ( 10-30 min/dag doet je serotoninepeil stijgen, het 'goed gevoel'-hormoon dat o.a. je hongergevoel onder controle houd). En neem zeker ook magnesium in en hier raad ik ten zeerste Magnical D aan die een fantastische combinatie heeft van magnesium, Calcium, vit D en K


2. Je schildklier werkt te langzaam


Je kan jezelf op dieet zetten tot je erbij neervalt, als je schildklier niet naar behoren functioneert, zal er geen grammetje af gaan. Signalen kunnen zijn : je wenkbrauwen worden dunner, je bent vaak geconstipeerd, je huid wordt droger, je komt zonder reden aan en/of je hebt onregelmatig je maandstonden. In ieder geval is hier een doktersbezoek aan de orde.

3. Je hebt bepaalde voedselallergieën of -intoleranties

Intoleranties en voedselallergie zijn niet meer vreemd. Je lichaam behandelt die stoffen waar het gevoelig voor is immers als echte lichaamsvreemde allergenen, en begint water en vet op te slaan om er zich tegen te beschermen en het kan je metabolisme vertragen. 

 

Daarom is de zoekfase tijdens Restart zo belangrijk. Daar gaan we ontdekken op welke voeding je lichaam slecht reageert.

4. Je hebt te veel toxines in je lichaam

De invloed van toxines in je lichaam vertragen je metabolisme. Dus detoxen is zeer belangrijk. Daarom is fase 1 van het Restart programma zeer belangrijk. Hoe beter je lichaam ontgift is hoe beter je afslankt.

 

Tijdens de detox periode raad ik dan ten zeerste aan om Restoriix te gebruiken. Een detoxer die verder gaat dan anderen en een diepere reiniging geeft. En uiteraard staat genoeg water drinken ook op het programma.

6. Te vaak gedieet

Voortdurend bezig zijn met calorieën beperken en vet verliezen kan een ware ravage aanrichten in je hormoon- en metabolismehuishouding. Als de gehaltes aan insuline, leptine, ghreline en andere belangrijke hormonen die je stofwisseling regelen voortdurend schommelen, zet dat alleen maar aan tot hongeraanvallen en vertragingen van je metabolisme.

Dus zorg nu dat het je laatste keer is en leer je lichaam kennen. Dat is ook het doel van Restart. Afslanken, je lichaam leren kennen en dan leren hoe je je gewicht kan behouden en toch regelmatig kunnen eten wat je wil.

Eten zoals je grootouders dat deden, betekent ook: op een heel biologische, organische manier, op het ritme van de natuur en de seizoenen. Veel groenten en fruit op het menu dus, zo puur en gewoon mogelijk bereid. Een stuk vlees of vis, waarvan je weet waar het vandaan komt. Zo weinig mogelijk voedsel met bewaar-, kleur- en andere chemische stoffen (die er toch voor zorgen dat het toxinegehalte in je bloed weer gaat stijgen).

 

Ondersteunende voedingssupplementen die ik ten zeerste aanraad:

*MOA: 34 superfoods niet-genetisch gemanipuleerd. Een echt must voor je lichaam, pure celvoeding. Herstel van je lichaam, meer energie, betere darmtransit, beter slapen….en nog veel meer wat uw lichaam nodig heeft.

*Rejuveniix :Energie ten top!

*Optimals : Pure vitaminen en mineralen gemaakt van het beste wat Moeder Aarde voor ons heeft.

*MagnicalD : Magnesium en Calsium gecombineerd met vit D en K

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK